Ordoñez Wenzke
E
S
This project consists of the remodeling and expansion of a house from the decade of the ’30s in Vicente López. In order to adapt the house to the needs of the family, it was decided that the existing block of services on the ground floor, consisting of the kitchen, laundry room and toilette, would be reorganized. To create a more fluidly flowing space, the connection between the kitchen and the living-dining room was prioritized, a new opening was created, and the kitchen was placed against the dividing wall. The existing toilette area was transformed into a pantry and a new toilette was placed closer to the entrance. In the living-dining room area, most of the house’s original features were restored, including the archways, the floors and the ceiling. In contrast with this space, a completely pristine and neutral look was proposed for the kitchen, consisting of a single, large furniture piece of a pastel green tone, a grey countertop with raised backsplash and a skylight that fills the space with natural light. In the upper story, the original layout of the bedrooms was preserved, but an existing study was replaced with a bathroom, entirely made of terrazzo, for the child’s room, while the master bedroom’s bathroom was modified to include a dressing room. Originally, the crawl space under the roof housed only the water tanks and was inaccessible. By reinforcing the structure and creating a new staircase made of white sheet metal, a new space was added to the house: a flexible work and living space with a library, a fundamental feature for this family of book- and art-lovers.

LOCATION
VICENTE LOPEZ, BUENOS AIRES
 

Arch. Florencia Ordoñez
Arch. Nik Wenzke
 

COLLABORATORS

Arch. Irina Teitelbaum
Arch. Emilia Calleja
 

PHOTOS

Javier Agustin Rojas

SEGUROLA - 2021
This project consists of the remodeling and expansion of a house from the decade of the ’30s in Vicente López. In order to adapt the house to the needs of the family, it was decided that the existing block of services on the ground floor, consisting of the kitchen, laundry room and toilette, would be reorganized. To create a more fluidly flowing space, the connection between the kitchen and the living-dining room was prioritized, a new opening was created, and the kitchen was placed against the dividing wall. The existing toilette area was transformed into a pantry and a new toilette was placed closer to the entrance. In the living-dining room area, most of the house’s original features were restored, including the archways, the floors and the ceiling. In contrast with this space, a completely pristine and neutral look was proposed for the kitchen, consisting of a single, large furniture piece of a pastel green tone, a grey countertop with raised backsplash and a skylight that fills the space with natural light. In the upper story, the original layout of the bedrooms was preserved, but an existing study was replaced with a bathroom, entirely made of terrazzo, for the child’s room, while the master bedroom’s bathroom was modified to include a dressing room. Originally, the crawl space under the roof housed only the water tanks and was inaccessible. By reinforcing the structure and creating a new staircase made of white sheet metal, a new space was added to the house: a flexible work and living space with a library, a fundamental feature for this family of book- and art-lovers.

LOCATION
VICENTE LOPEZ, BUENOS AIRES
 

Arch. Florencia Ordoñez
Arch. Nik Wenzke
 

COLLABORATORS

Arch. Irina Teitelbaum
Arch. Emilia Calleja
 

PHOTOS

Javier Agustin Rojas

PROJECTS Sig
SEGUROLA - 2021
POSTER CAFE (LONDON UK)
E
N